Oriënterende fase

Op welk energiemanagement denk- en werkniveau zit u?  Doe de energie test  en Cythemadim geeft antwoorden op actuele vraagstukken!

U zit in de oriënterende fase van energiemanagement.

In deze fase van energiemanagement bieden wij u twee diensten:


1) Meten energieverbruik
2) Analyse energieverbruik

Graag maken wij voor u een voorstel op maat om uw energieverbruik in kaart te brengen en om na te gaan waar besparingen mogelijk zijn. Neem daarvoor contact met ons op.

1) Meten energieverbruik.

Met een energiecheck brengen wij uw besparingsmogelijkheden in beeld. Na afloop krijgt u een beknopte rapportage met suggesties voor energiebesparingen.

De energiecheck bestaat uit vier onderdelen.
1 controle van uw facturen
2 wettelijke verplichting vanuit de vergunning
3 beoordeling van uw energie-inkoop
4 energiebesparing mogelijkheden aan de hand van een korte energiescan

De kosten van een energiecheck zijn beperkt. U betaalt alleen de tijdsduur van een bezoek aan uw organisatie. Dit kan variëren van een paar uur tot een dag en is afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw bedrijf. Neem voor meer informatie contact met ons op.

2) Analyse energieverbruik

In deze fase van energiemanagement maken we een uitgebreide verbruiksanalyse. Aan de hand van aangeleverde meet data worden pieken in uw verbruik zichtbaar en wordt het eventuele sluimerverbruik getraceerd. Door het inzetten van loadmanagement kunnen de aanwezige pieken worden verlaagd. Het voorkomen van grote pieken (zogeheten afvlakken) is belangrijk om de rekening omlaag te krijgen. Met maatregelen als piekscheren, het wijzigen van de schakelvolgorde van elektromotoren en verbruiksverplaatsing halen we dure pieken uit uw verbruik. Wij kunnen een goede analyse maken om tot een zo gunstig mogelijk energiecontract te komen. Denk aan spreiding door de dag heen, het verloop gedurende een week of een bepaalde maand.

Alternatieve energiebronnen
Soms is het verstandig bronnen als warmtekrachtinstallaties, zon- en windenergie, warmteopslag of hout –en biomassagestookte installatie te overwegen. Hierin kunnen wij u ook adviseren.

Waar kunnen we u mee helpen?

Neem contact op met Cythemadim

Cythemadim B.V.
Burg. Smeetsstraat 33
6096 CH Grathem (Nederland)
Routebeschrijving
    M. +31 (0)6-55772498
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons via social media